Sötnos



Neo ligger och "pratar" med sin bästis blomman




Sommar snygg i solhatt och färg glad body



Hela familjen är uppe på Sidsjön




I famnen hos gammelmormor =)

My boys



Det här är männen i mitt liv

Sol vind & vatten

Vad underbart väder vi har nu med sol och värme det gillar jag med denna årstid, sen finns ju de saker som alla dessa kusar som jag inte kan med men när man får sola och bada så väger de liksom upp i helhet just för att de e så underbart.
Jag har tyvärr inte kunna njuta av sol och värme sedan vi kom hem från Norråker för jag är så jäkla förkyld, jag får knapra alvedon för att klara av att vara människa men de går över, jag tycker mest synd om Neo som oxå har blivit snorig inte alls kul för han och värmen på de. Stackars mammas lillkille hoppas att det går över snabbt för de kan vara kämpigt att finnas till när de e varmt och man inte är sjuk så hur ska han inte känna de nu då mammas hjärta.
Pontus och Victor har tur idag för Elin & Fredrik kom och hämtade upp dom för att åka å bada, skönt för Hasse jobbar och jag och Neo sjuka så kommer vi inte många steg utanför dörren =(
Men men bara vi är friska tills i helgen för Hasse jobbar till fredag sen ledig lördag å söndag, efter de så har han semester i två veckor =)

Ja jag sägerdå bara de att ....... Vi har iaf tur med vädret =)

Norråker

Nu har vi kommit hem efter att ha varit i Norråker där Hasses kusin Maria gifte sig igår, det var ett riktigt vacker bröllop och en mycket trevlig tillställning efteråt. Synd att vi är uppäten av mygg och knott, de positiva va att vi inte blev biten av bromsarna som var stora som flygplan. Bromsarna vi har här hemma är som en liten mygga i stl om man jämför dom, de säger väl en del :P
Hasse, jag, Pontus, Victor, Neo och Robin sov i en stuga som vi hade hyrt på Bävercampen. Svärisarna samt Lars och Eva sov i husvagnen.
Pojkarna skötte sig kanon på både resan dit och hem, enkel resa är ca 25mil. Resan upp sov Neo hela vägen och stor grabbarna surrade med varandra =)
Idag så badade Victor men inte Pontus, kruckset va att om dom skulle bada så fick de bli näck, vi hade inte med badkläde Pontus valde att sitta på bryggan och titta på =)
Resan hem idag tog lite längre tid då vi stannade för att fika

Kuben



Neos första besök till Kubenbadet =)



Idag tog jag, Virre och Neo bussen till Kubenbadet och mötte (min) mormor, Victoria, Agnetha och SImon. Men de blev inte långvarigt för vi kom dit lite sent plus att vädret var en aning ostadigt. Vi kom sent för de är inte så lätt att packa de som ska med när de e en liten som inte alls ville att mamma skulle lägga ifrån sig han, men jag blev ju så illa tvungen annars så har vi inte kommit utanför dörren än.
Sen tog ju bussresan ett bra tag oxå, de tar runt en timme att ta sig dit med buss. Men Virre tyckte de va värt de, och de tror väl jag de =)
Efter badet så mellan landade vi hos mormor Gerd för Virre ville hellre åka dit än att åka hem just då.  Mormor va snäll och bjuppade på lite middag, de blev pasta med pastasås och gott som alltid när mormor lagar mat =) *mmmm*







Neo spanar över mormors axel



Neo pussas med sin mormor



Sonja vill vara med och lukta på bebis =)



Sonja tittar lite skeptiskt på denna där som luktade gott =)



Neo och gammelmormor har ett givande samtal =)



Victor leker valross :P




Tack för idag .......

Midsommar

Tyvär så glömde vi kaeran så de blev inga kort från Neos första midsommar =( men men har man två yrbollar till föräldrar så kan de inte bli annat.
Vi började med att ta de ganska lugnt på förmiddagen, vi skulle möta upp (min) mormor, mamma, Bettan, Sture, Tobias, Willy, Agnetha, Felicia, Rebecka och Simon på Ånäsparken för de årliga midsommarfirandet men innan vi kom dit så var vi tvungen att handla de sista till middagen.
Vi kom upp ganska sent till parken för dom hade till och med slutat att ta inträde, vi skulle köpa lotter till bollracet men de hann vi inte heller för dom var slutsåld när vi kom, jaja vi får försöka komma i bättre tid till nästa år =)

Tiden sprang iväg och de blev dax att lämna Neo som skulle till farmor och farfar och vara där medans jag och Hasse åkte till stugan i Bredsjön där Mats, Natta och Hugge väntade, tur va att Neo inte var med för hua va mygg och knott de va där. Satan va envisa kusar, dom va överallt. Så nu mera tror nog folk att man har skabb för de klias ju överallt. Men de va helt klart värt de för vi hade de kanon trevligt och fick oss många skartt bla till lekarna som Lillemor hade fixat med =)
Tusen tack för att vi fick dela midsommar med er i år oxå!
Vid halv elva tiden åkte vi hemöver för att hämta Neo och sedan vidare hem för att sova, men lilleman va en aning övertrött så han knoppade inte in förrän klockan va runt halv tre på morron. Men jag har ju en sån underbar sambo så han klev upp med Neo när han vaknade så jag fick sova lite till. Så tusen tack min älskade sambo för det. Puss puss

Foto

Idag ska vi upp på sjukhuset och knäppa kort tll tidningen, Hasse jobbar men har tagit ledigt så vi alla är med på kortet. På eftermiddagen så åker pojkarna som inte firar midsommar med oss i år =(  men men vi får ju nästa år iaf. De va våran tur detta år men de körde ihop sig på annat håll så vi gick med på att byta, det handlar ju om att ge och ta nästa gång kan de vara vi som behöver byta av någon anledning.
I morron ska vi fira midsommar i en stuga med Mats, Natta & Hugo, tyvärr så kommer vi inte att sova över där som de va tänkt från början då Hasses mage ger sig till känna igen, inte så kul att sova borta såna ggr. Då är de verkligen borta bra men hemma bäst =)
Jisses va tiden springer iväg, jag måste göra oss klara. Hoppas att lilleman inte spyr något mer, har bytt två ggr på han redan. Vilket innebär att de blev inte dom kläder vi hade tänkt från början, men allt klär en skönhet säger dom ju ;)

Tja´rå

Bowling

Vi hade tänkt åka till drakborgen idag men tiden räckte inte till så vi åkte och bowla istället, Hasse och grabbarna bowlade medans jag satt med Neo och tittade på. Pontus han vann hela klabbet, killen e en fena på bowling =) *stolt*
Pontus fick 283p
Hasse fick 241p
Victor fick 169p
Bra kämpat mina grabbar =)
Sen hem och fixade middagen vilket vi kunde göra tillsammans för Neo sov, han sov så länge att vi kunde äta middag tillsammans allihopa innan han vaknade *wehoo*   Efter vi hade ätit så vaknade Neo och ville oxå ha sin mat, när de va klart så tog jag tag i tvätten samt stoppade pojkarna i ett bad medans Hasse tog och bytta blöja och tog hand om disken. Nu spelar grabbarna GH Metallica och Neo ligger och gnäller så jag ska gå och ta hand om han nu.

Tja´rå

Tandis

Idag så har vi varit på BVC och kollat längd och vikt, Neo väger nu 4140g och är 55cm lång, lillkillen växer så de knakar =)
Efter BVC så åkte vi med farmor (svärmor) för jag skulle till tandhyginisten så Pontus och Neo åkte med henne hem till Sidsjön i väntan på att jag skulle bli klar. Efter tandis så åkte jag till Sidsjön för lite fika och liten pratstund, Neo låg och sov så sött så =)
Vi åkte inte hem förrän vid fem tiden, väl hemma så började jag med maten direkt. Jag gjorde spagetthi och köttfärsås men tyvärr så blev de inge gott i slut ändan, köttfärsåsen blev inte bra kryddad och spagetthin blev sönderkokt. Bläää........ de blir att ta lite kvällsfika innan man läger sig.

Jag har bokat kyrka för Neos dop oxå, de blev inte den kyrka vi ville ha för den är stängd i en månad pga reparation så de blev att välja en annan kyrka. Hasse och jag kom fram till att de fick bli GA kyrkan i stan. Jag hade jätte tur att de fanns tid att boka på de datum som vi vill ha =)
Ska bara kolla nu hur många gäster det blir på ett ca så vi kan boka lokal för dopfikat, ska ringa till kvinnan som har hand om bokningarna i morron och boka lokalen.

Dessa rubriker .....

Nu kl 13 får vi besök av en kille från TryggHansa som ska komma och prata försäkringar för barn, de va något erbjudande som alla som reggat sig på pampers sida får tillfälle att ta del av gratis om man vill.
Efter det så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, Pontus vill åkta till drakborgen men jag vet inte om de blir så, jag skulle behöva kolla efter skor till klänningen jag ska ha på bröllopet vi ska på nu i slutet av juni.
Vi har lite idetorka allihop på vad vi kan tänkas hitta på idag, ska fundilera lite till för något kommer man nog på till slut. Vi ska få besök ikväll av Maria, Jonas & Emma ska bli trevligt, nog för att dom kommer för att träffa Neo men det är nog lite för oss andra oxå :P
Nu ska jag fixa frippan och se till att lilleman får på sig lite rena kläder för han luktar inte som en sommaräng direkt =)

Tja´rå

Lovely väder.... mohahaha

Nä vackert väder är de ju rakt inte idag så de blir att mysa med Pontus och Neo, kanske göra någon nytta som att kasta tvätten i tumlaren när den e klar i tvättmaskinen. Samt fixa lite middag till mig & Pontus, Hasse han jobbar stängning ikväll. Imorron kommer Virre hem oxå =) Vi längtar allihop efter han, ska höra av mig för att se vilken tid vi ska hämta han då Hasse e ledig i morron.
De kommer en kille från Trygg Hansa och pratar försäkringar på barn så vi får se vad dom har att erbjuda.




Victor sitter och njuter i solen hemma hos svärisarna



Neos första crusing


De bästa man har sätter man på bordet sa farmor och la mig på bordet =)




Hur söt är inte jag?! =)


En tupplur i vagnen



Här är vi på Victors skolavslutning


Victor med sin fröken Kia



Pontus med sina klasskamrater och sin fröken Milla

Bra köp

Vi var iväg idag till birsta för att titta efter en torktummlare, vi var först till Media Markt och hittade en som vi tyckte va bra. Sen åkte vi vidare till Elgiganten för att kolla om dom hade den där samt att dom har lägsta priset garanti, vi hittade den där men den var dyrare så tyckte vi att ja då får ni sänka den fär den är billigare på Media Markt. Expediten gick och kollade i datorn och de visade sig att dom hade inga hemma bara demo exet, som vi va snabb och prutade på för de skulle ta upp till två veckor innan deras nästa leverans skulle komma.
Så de slutade med att vi fick ett riktigt nice price på tummlaren som vi inte kunde motstå, jippi nu kan jag få tvätten torr även fast de e skit väder ute =)
Nu har Hasse, svärmor och sväfar kommit med tummlaren så jag ska kolla om dom vill ha kaffe.

Tja´rå

Blandat

Ja en bättre rubrik än så kom jag inte på. Men va kvittar de..... =)
Idag är jag på lite bättre humör känns de som iaf =) alla har ju en dålig dag eller i mitt fall flera dåliga dagar. Men jag ska ta vara på denna braiga dag på bästa sätt så länge den varar.
Vi ska iväg och köpa hörselkåpor till Neo som han ska ha i morron när vi ska på storabrödernas skolavslutning, de kan bli lite högt ljud och vi vill ju skydda hans små öron. Vi ska oxå kolla efter en torktummlare som vi ska köpa, jag hade tur att få tillbax en del pengar på skatten och vi har ingen tummlare heller och näär de e såna här dagar så skulle de vara bra att ha en för kläderna torkar ju aldrig känns de som.
Ska bjuda på lite kort senare, för nu ska jag göra mig klar så vi kan åka.


Tja´rå

Samma lika

De blir lite mycket samma lika dessa dagar märker jag, med andra ord jag och Neo sitter i soffan. Hade tänkt gå på en promenad idag men jag har inge måsten som ska göras ute så vi blir inne för de e ju inte kul när de regnar.
Jag va så trött igår när vi kom hem så jag glömde ta in tvätten som hängde ute på klästräcket vilket resullterar i att idag så fick jag slänga allt i tvättmaskin igen och tvätta om det. Som om de inte finns nog att göra hemma när de finns smått, hemmet liksom blir i ett ända kaos. Jag har nog inte kommit in i allt ännu, fast hur länge kan man "skylla" på de då?!  Han blir ju 3 veckor i morron och den ursäkten kan ju bara inte funka hur länge som helst. Jag får inse att jag får ta tag i städningen när Hasse e hemma och kan ta pojken så jag kan fixa här hemma, för sova själv vill han inte utan han ska sova på mig eller Hasse annars så vaknar han iaf om vi bara e hemma. Jag tror han känner på sig att jag är stressad över allt som jag vill hinna med när han sover.
Som om de inte va nog så sket sig ammningen oxå så nu kör vi med ersättning fullt ut, men jag är kluven när det gäller ammningen för jag ville ju så gärna att amma han men samtidigt så är de skönt att Hasse eller vem som helst kan ge han mat och han går upp i vikt bra visade de sig på bvc igår så jag borde känna mig nöjd. Men med alla dessa hormoner i kroppen så är allt en balansgång. Jag känner mig som en satmara mot min stakars älskade sambo för jag kan fräsa till bara så där. Jag känner mig fetast och fulast i hela världen och begriper inte hur Hasse kan stanna kvar hos mig, för de jag ser i spegeln är ingen vacker syn, så hur kan han inte se de jag ser?!? Jag duger inte som mamma, sambo, vän och allt annat man ska vara bra på.  Jag har känner att jag kan börja gråta för minsta lilla, som idag så känns allt bara blä, de e tur att jag inte kan se mig less på den mest underbara och vackraste bebis som finns



Nä nu ska jag gråta en skvätt så känslor och hormoner kommer på plats ett tag igen, hoppas att detta vänder snart .........

Ett tag sen

Ja inte blir de ofta som jag orkar skriva om jag ska vara ärlig, de blir nog bättre snart. Vi ska till bvc igen i morron då är de en vecka sen vi var dit sist, ska bli spännande och se om han gått upp i vikt som han ska men de tror vi att han har vi tycker de syns på han i ansiktet.
Idag var de Hasses första deg på jobbet efter pappaledigheten och jag och Neo var ensamma hemma hela dan, vi skulle ta en promenad men vi glömde vindskyddet i skuffen på bilen och Neo var inte nöjd med att sova någon annan stans än på mig så vi har myst i soffan heeeeela dan. De blir en promenad nu på kvällskvisten istället, vet inte vart vi ska gå men de är då inget bekymmer för de finns massor av ställen att gå här.
Nu måste jag gå

Tjao

BVC

Första BVC mötet gick bra, Neo var godkänd i vikt upp gången. Han hade ökat från 3430g i förra vecka till 3600g nu så de va klart okej och han har växt en halv cm sen han föddes.
Geggan i ögat var ingen fara de kan vara så för små bebisar för dom kan har lite problem med trånga tårkanaler, men badda med ljummet vatten och sen så försvinner det av sig själv. Vi fick oxå beröm eller vad man nu ska kalla de för, men barnmorskan på bvc tyckte att Neo va välldigt vaken och med me blicken *stolt blev vi* vi talade om att så har han varit i nån dag nu =)
Neo fick sitt första riktiga bad idag vilket han inte riktigt uppskattade, han visste först inte om han skulle gråta eller titta på oss men bestämmde sig ganska snabbt för att låta som en mistlur =)

Efter längd och vikt tagning så åkte vi och hämtade storebror på fritids sen vidare för att fixa present till pappa/morfar, vi åkte oxå och fixade en till nappflaska som jag vet finns på apoteket som jag ska ha i skötväskan. Vi passade på att gå in en snabbis på coop oxå * ovanligt va? *  Vi for sedan hem för lilleman blev hungrig samt att vi skulle fixa med middag innan vi skulle iväg och fira pappa/morfar. Hasse fixa blodpudding och stekt bacon, han fick till allr perfekt så till och med jag tyckte de va gott denna gång. Vi hade tänkt att vi skulle gå till pappa men vädret ville annat för de började regna så vi fick så lov att packa in oss i bilen iaf, men vi får ta en sväng en annan kväll.

Nu sitter vi i soffan och tittar på tv, eller ja jag bloggar och Neo sover på Hasse och Hasse själv gör som sonen och sover en skvätt i soffan. Nu ska jag ta och sluta skriva för denna gång.

Tjao

Trötta familjen

Visst är det typiskt att larmet ska gå igång när man sover som bäst!? Neo vaknade så klart av larmet han med så vi steg upp och bytte till en torr blöja och gjorde lite ersättning som han fick efter den vanliga snutten på bröstet.
Som vanligt efter morron målet så somnar han om och sover som en liten prins =)
Igår va morbror Stoffe och moster Annso här och spanade in juvelen våran och dom stannade på middag som bestod av grillat *mmmm* nu va de ett tag sen vi grillade sist och de va lika gott som alltid.
Neo fick mer presenter som jag ska knäppa kort på och lägga ut, Neo har fått sitt första vykort postat till sig som kom igår från sin faster Eva och farbror Lars som nyss kom hem från Paris =)  Neo har oxå fått snygga kläder av dom innan han föddes som vi flitigt har använt =)

Vad mysigt jag oh Hasse hade de igår, vi satt på alltan igår kväll med massor av tända ljus och bara njöt. Jag fick på mig förlovningsringen igår *wehoo* 11 dagar efter att Neo kom så passar den igen *lycklig* har inte kunna haft ringen på säkert sex månader så ni kan tro att de kändes konstigt att ta på den igen.

Undra om det är vädret som spökar idag?!  Tror vi känner oss lite offside hela familjen idag, Hasse känner sig krasslig, jag känner mig inte helt 100 i kroppen och vi tyckte att Neo känns varm, vi tempade han men den visar ingen feber iaf. Han har fått något gegs i ena ögat som vi ska fråga om idag kl 15 när vi ska på BVC....
Vi har en i familjen som fyller år idag

Ett stort grattis till min pappa som fyller 54 år idag.....

Vi ska fixa present idag till han, de e en av sakerna som ska göras idag. Nu ska jag börja att plocka lite här hemma innan Hasse kommer hem från att ha lämna Victor på skolan.

Vi hörs......

 

Uppvaktning

Alla dessa presenter fick jag av nära & kära för att jag kom till världen



Fick av Mia, Matte, Mikaela och Felicia















De här fick jag av Keba





De här fick jag av Elin & Fredrik





De härr fick jag av min mormor





Min första skor fick jag av Elin & Fredrik. Och självklart så ska de vara Puma =)




De här fick jag av mammas mostrar och mammas mormor




Den här fick jag av Elin & Fredrik





Den här fick jag av morfar, Annlo och morbror Robban




Själv så sover jag i godan ro medans mamma grejar med korten och skriver här, pappa han är ute och skurar alltanen =)


RSS 2.0